© CIDimport

YouTube Capture camera app voor iOS

Geplaatst: 19 december 2012 - 08:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:03

Redactie ID.nl

Google heeft de YouTube Capture app uitgebracht voor iPhone, iPod Touch en iPad om eenvoudig video’s op te kunnen nemen en bewerken. De video’s zijn uiteraard direct op YouTube zelf te plaatsen.

Na Google Maps voor iOS 6 lijkt het erop dat Google ook met een beter alternatief wil komen voor de camera-app op iOS. De app vraagt je of je in wilt loggen met een Google-account maar dat is geen vereiste, de apps is ook offline te gebruiken. Wil je je video’s uiteindelijk wel online delen dan is naast YouTube ook de mogelijkheid om de video’s via Google+, Facebook en Twitter te delen. Ben je iemand die vaak in portret-stand filmt en er achteraf achterkomt dat dit toch niet erg handig is, dan is er een ‘Landscape lock’ optie die er voor zorgt dat je niet kunt opnemen wanneer je de camera rechtop houdt.

YouTube Capture camera app voor iOS-16393162

© CIDimport

YouTube Soundtrack

Nadat je de video hebt geschoten kun je nog wat nabewerkingen doen zoals beeldstabilisatie en kleurcorrectie, ook is het mogelijk om uit 21 YouTube soundtrack te kiezen als begeleidende muziek. Indien je het volume op maximaal zet van de soundtrack dan wordt de originele audio vervangen. De video’s die je schiet kunnen in 480P en 720P worden geupload. We hebben de app zelf nog niet kunnen testen maar lezen wel dat het er op de iPad niet geweldig uitziet en dat het iploaden van wat korte video’s flink wat batterijduur.

De app is

te downloaden.

[Via: CNet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten